Filátko z pstruha, smažené dýňové noky a karamelizovaná jablka s višněmi


8 filetů duhového pstruha
lžička drceného kmínu
lžička sladké papriky
pár snítek estragonu
2 lžíce másla
Na noky
1/2 menší dýně hokkaido
2 vejce
2 stroužky česneku
lžička majoránky
½ lžičky drceného kmínu
sůl
lžička bramborového škrobu
olej na smažení
Na omáčku
2 jablka
3 lžíce másla
2 lžíce medu
lžička citronové kůry
100 g višňového džemu
50 g opražených lískových ořechů
Filety pstruha posypeme drceným kmínem, sladkou paprikou a estragonem. Můžeme spojit dva kousky k sobě. Opékáme na pánvi s máslem, filety vložíme na pánev nejprve kůží dolů, poté otočíme a opečeme i z druhé strany.
Dýni si najemno nastrouháme na struhadle. Přistrouháme česnek, přidáme vejce, majoránku, drcený kmín, sůl a nakonec bramborový škrob. Společně promícháme. V hrnci si rozehřejeme vysokou vrstvu oleje a smažíme jednotlivé špalíčky dýňových noků.
Jablka si nakrájíme na kolečka, v pánvi si rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme med a na kolečka nakrájená jablka. Krátce propečeme, přistrouháme citronovou kůru. Po chvilce vyndáme jablka a do téže pánve přidáme lžíci másla a višňový džem a promícháme. Nakonec přisypeme nahrubo nasekané opražené lískové ořechy.
Ohodnoťte tento recept: