Smažená roláda z vepřové pečeně s křenem a šalvějí, pečené brambůrky a omáčka z jablečného moštu


600 g vepřové pečeně bez kosti
10 lístků šalvěje
sůl
pepř
4 lžíce strouhaného křenu
10 lístků šalvěje
100 g sádla
3 vejce
strouhanka na obalení
hladká mouka na obalení
Na omáčku
4 mrkve
1 l jablečného moštu
2 lžíce medu
4 lžíce másla
špetka soli
2 lžíce nasekané pažitky
Na opečené brambory a mrkev
600 g vařených brambor
1 lžíce sádla
špetka kardamomu
špetka muškátového oříšku
uvařená mrkev
1 lžíce másla
Vepřovou pečeni nakrájíme na tenké plátky a rozklepeme je. Osolíme, opepříme, posypeme nasekanými lístky šalvěje a nastrouhaným křenem, každý plátek zarolujeme a párátkem spojíme. Každou rolku obalíme v klasickém trojobalu – hladká mouka, vejce a strouhanka. Smažíme na pánvi se sádlem.
Mrkev si oloupeme a nakrájíme na špalíčky. V hrnci rozehřejeme jablečný mošt a špalíčky si v něm 8–10 minut povaříme. Poté mrkev vyjmeme a mošt svařujeme dál. Do rozehřátého svařeného moštu přidáme med a máslo, plamen vypneme a máslo zašleháme. Přidáme špetku soli, a nakonec nasekanou pažitku.
V pánvi si rozehřejeme lžíci másla a opečeme půlky brambor. Ke konci do pánve přisypeme kardamom, muškátový oříšek, přidáme uvařenou mrkev a lžíci másla.
Ohodnoťte tento recept: