Arašídové nudle s kuřecím masem, chilli a okurkou


400 g nudlí udon
3 vykostěná kuřecí stehna
olej na osmahnutí
2 lžíce sezamového oleje
sůl
lžička koření pěti vůní
2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce rybí omáčky
4 lžíce arašídové omáčky
hrst arašídů
1 salátová okurka
Na dresing
2 lžíce sezamového oleje
1 lžíce rybí omáčky
1–2 lžíce rýžového octa
1 lžíce cukru
špetka chilli pasty
2 stroužky česneku (nasekané)
Nudle si uvaříme dle návodu v horké vodě.
Okurku si nakrájíme škrabkou na plátky, suroviny na dresing smícháme v míse a přidáme k ním okurku a společně marinujeme.
Kuřecí stehna nakrájíme na nudličky, zakápneme sezamovým olejem, osolíme a přidáme koření pěti vůní. Promícháme a zprudka osmahneme na pánvi s rozpáleným olejem.
Cibuli si nakrájíme na klínky, česnek na plátky a přidáme do pánve. Promícháme a necháme také krátce opéct. Přidáme rybí omáčku, arašídovou omáčku a arašídy, a nakonec i uvařené udon nudle a promícháme. Krátce provaříme a servírujeme s marinovanou okurkou.
Ohodnoťte tento recept: