Zeleninová jídla

Risotto s kozím sýrem, hlívou a hráškem

200 g arborio rýže
olivový olej
2 šalotky
100 g másla
150 ml vína
300 ml zeleninového vývaru
150 g mraženého hrášku
2 lžíce másla
200 g čerstvého kozího sýra
50 g vyzrálého kozího sýra
hrst máty

Na dokončení

200 g hlívy
lžička másla
2 stroužky česneku
4 snítky tymiánu
snítka hladkolisté petržele

Šalotky si nakrájíme nadrobno a osmahneme v hrnci na olivovém oleji. Přidáme propláchnutou rýži a krátce osmahneme. Poté podlijeme bílým vínem, necháme vyvařit, po chvíli podlijeme zeleninovým vývarem (tím podléváme do změknutí). Necháme provařit a průběžně mícháme.

Kozí sýr si nakrájíme nadrobno, přistrouháme vyzrálý kozí sýr, přisypeme do hrnce společně s hráškem a nasekanými lístky máty. Osolíme, opepříme, a nakonec přidáme máslo. Ještě krátce provaříme.

Hlívu si nakrájíme na plátky a dáme osmahnout na pánev s olejem. Přidáme tymián, trochu másla, česnek a opepříme. Poléváme máslem a servírujeme s rizotem a zdobíme petrželkou.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl