Kuřecí hamburger s uzeným tofu, ajvarem a karamelizovanou cibulkou


600 g mletého kuřecího masa
200 g uzeného tofu
2 lžičky papriky
1 lžička chilli
sůl
Na karamelizovanou cibulku
2 červené cibule
2 lžíce cukru
olivový olej
100 ml bílého vína
Na dokončení
1 červená paprika
4 hamburgerové housky
50 g polníčku
4 lžíce ajvaru
Tofu si nakrájíme na drobné kostičky a společně s mletým masem vložíme do mísy. Přidáme mletou papriku, sůl a chilli. Promícháme a tvarujeme placičky. Grilujeme.
Cibuli nakrájíme na klínky a osmahneme na pánvi s olejem. Přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Nakonec ještě přilijeme bílé víno a redukujeme.
Papriku si rozkrojíme na 4 velké kusy a přidáme do grilu k masu. Housky rozkrojíme a před podáváním na pár minut přidáme na gril.
Po ogrilování servírujeme housky namazané ajvarem, přidáme vrstvu polníčku, grilovanou papriku, maso, a nakonec karamelizovanou cibulku s polníčkem. Přiklopíme druhou polovinou housky.
Ohodnoťte tento recept: