Maso

Kuřecí hamburger s uzeným tofu, ajvarem a karamelizovanou cibulkou

600 g mletého kuřecího masa
200 g uzeného tofu
2 lžičky papriky
1 lžička chilli
sůl

Na karamelizovanou cibulku

2 červené cibule
2 lžíce cukru
olivový olej
100 ml bílého vína

Na dokončení

1 červená paprika
4 hamburgerové housky
50 g polníčku
4 lžíce ajvaru

Tofu si nakrájíme na drobné kostičky a společně s mletým masem vložíme do mísy. Přidáme mletou papriku, sůl a chilli. Promícháme a tvarujeme placičky. Grilujeme.

Cibuli nakrájíme na klínky a osmahneme na pánvi s olejem. Přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Nakonec ještě přilijeme bílé víno a redukujeme.

Papriku si rozkrojíme na 4 velké kusy a přidáme do grilu k masu. Housky rozkrojíme a před podáváním na pár minut přidáme na gril.

Po ogrilování servírujeme housky namazané ajvarem, přidáme vrstvu polníčku, grilovanou papriku, maso, a nakonec karamelizovanou cibulku s polníčkem. Přiklopíme druhou polovinou housky.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl