Tortilla plněná grilovaným vepřovým bůčkem, zikzakem a zeleninou


400 g vepřového bůčku
100 ml černého piva
8 stroužků česneku
4 lžíce rybí omáčky
4 lžíce cukru
šťáva z 1/2 citronu
15 lístků koriandru
sůl
Na salátek
1 kedlubna
100 g ředkviček
100 g ledového salátu
1/2 okurky
1 červená cibule
Na dokončení
4 tomatové tortilly
100 g paprikového ZikZaku
100 g strouhaného čedaru
pár lístků koriandru
Vepřový bůček si nakrájíme na plátky. Česnek utřeme a vložíme do mísy, přidáme cukr, rybí omáčku, citronovou šťávu, nasekaný koriandr, černé pivo a sůl a společně promícháme. Plátky bůčku vložíme do marinády a necháme asi půl hodiny marinovat. Poté vložíme na gril a grilujeme. Po vyndání krájíme na nudličky.
Zeleninu si nakrájíme na nudličky, ev. plátky (ředkvičky), společně dáme do velké mísy a promícháme.
Tortilly si nahřejeme na grilu, potřeme paprikovým ZikZakem, bohatě posypeme čedarem, přidáme vrstvu nakrájeného bůčku, a nakonec i bohatou vrstvu salátku. Můžeme dozdobit pár lístky koriandru. Zamotáme a ještě krátce zapečeme na grilu.
Ohodnoťte tento recept: