Lečo se špekáčky, zeleninou, ajvarem a vejci


2 žluté papriky
2 zelené papriky
2 červené cibule
400 g vařených brambor
2 stonky řapíkatého celeru
8 stroužků česneku
1 chilli papričku
150 g ajvaru pikant
100 ml zeleninového vývaru
4 špekáčky
2–3 vejce
hrst plocholisté petržele
olivový olej
sůl
pepř
4 plátky chleba
Papriky si nakrájíme na větší kusy, cibuli na klínky. Česnek a řapíkatý celer nasekáme nadrobno. Chilli papričku zbavíme semínek a rozkrojíme napůl.
Na pánvi si rozpálíme olivový olej, zarestujeme cibuli a řapíkatý celer, po chvíli přidáme chilli papričku a nakrájené papriky a nakonec i česnek. Mícháme a krátce zarestujeme. Do směsi přidáme ajvar, promícháme a přidáme i zeleninový vývar. Brambory a špekáčky si nakrájíme na velké kusy a přidáme také do pánve. Nakonec vyklepneme vejce, přidáme nasekanou petrželku a vše společně promícháme. Dle chuti osolíme a opepříme. Servírujeme s chlebem.
Ohodnoťte tento recept: