Skořicové lívance s borůvkovo-jogurtovým přelivem


Kdo by nemiloval lívanečky. Výtečné jsou pouze obalené ve skořicovém cukru, chceme-li bohatší variantu, podáváme s jogurtovým přelivem.
těsto
10 g droždí
20 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
300 ml mléka
200 g hladké mouky
1 vejce
špetka soli
tuk na pečení
na podávání
100 g skořicového cukru
250 g jogurtu
200 g borůvek
4 lžíce medu
V míse utřeme droždí s cukrem na kašičku, zalijeme trochou vlažného mléka, přisypeme trochu mouky, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.
Ke kvásku přidáme zbytek ingrediencí a necháme kynout. Když těsto zvětší dvojnásobně objem, opékáme na tukem vymazaném lívanečníků zlatavé lívance.
Ještě horké lívance obalujeme ve skořicovém cukru. Při podávání přelijeme jogurtem smíchaným s borůvkami a ochuceným medem.
Ohodnoťte tento recept: