Topinka s vepřovými játry a cibulovým čatní


Ukázka, jak z běžných a levných ingrediencí připravit nevšední delikatesu.
4 porce
cibulové čatní
1 velká bílá cibule
1 velká červené cibule
slunečnicový olej
150 g krupicového cukru
střik červeného vinného octa
1 dl vody
sůl
vepřová játra
240 g vepřových jater
2 lžíce slunečnicového oleje
majoránka
drcený kmín
mletý pepř
sůl
topinky
4-6 krajíců staršího chleba
sládlo na opečení
Obě cibule nakrájíme na klínky a zpěníme na oleji. Zasypeme je cukrem a směs necháme zkaramelizovat. Pozor, ne úplně dotmava! Zalijeme vodou a zastříkneme octem. Podle chuti dosolíme.
Játra nakrájíme na plátky, asi tři kousky na porci, pokapeme je olejem a ochutíme majoránkou a drceným kmínem a necháme chvilku odležet. Potí je opečeme zprudka z obou stran, opepříme a osolíme. Klademe na topinku (chleba osmažíme na sádle dozlatova), navrch zdobíme cibulovým čatní.
Ohodnoťte tento recept: