Ryby a mořské plodySaláty

Salát z chobotnice

1 kg chobotnice
200 g cibule
100 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
10 g česneku
2 bobkové listy
1 l červeného vína
3 g celého pepře
1 dcl olivového oleje
5 g soli

Na salát

100 g rukoly
15 g kapar
2 lžíce naložené červené cibule
hrst divoké rukoly
15 g uleželého ovčího sýru
50 g olivového oleje
200 g cherry rajčat
15 ml vinného octa
2 g soli
1 g pepře

Chobotnici omyjeme a očistíme. Zeleninu nakrájíme na centimetrové kostičky. Na zahřátý olivový olej přidáme kuličky pepře, zeleninu a bobkový list a dusíme cca 15 minut. Osolíme. Přidáme víno a dle potřeby vodu a vše společně provaříme 5 minut. Přidáme již očištěnou chobotnici, zakryjeme a vaříme na středně silném plameni asi 60 minut. Když je chobotnice uvařená, vyjmeme a zchladíme. Vývar z chobotnice sceďte a zredukujte.

Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky. Uvařenou chobotnici také nakrájejte na malé kostičky.

Všechny ingredience na salát smíchejte v míse s uvařenou chobotnicí. Nakonec dochuťte olivovým olejem, vinným octem, solí a pepřem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl