Moučníky a cukroví
Císařský trhanec s mačkanými jahodami, mátou, bílým mákem a limetou

400 g mléka
350 g hladké mouky
8 vajec
2 prášky do pečiva
kůra z 1 limetky
50 g rozpuštěného másla
50 g krystalového cukru
olej
Na mačkané jahody
400 g jahod
4 lžíce moučkového cukru
šťáva z 1 limetky
hrst lístků máty
Na dokončení
200 g másla
2 lžíce moučkového cukru
lístky máty
1 lžíce bílého máku
Jahody rozmačkáme s cukrem, přidáme limetkovou šťávu a nadrobno nasekanou mátu a promícháme.
Suroviny na trhanec smícháme v míse, dokud nám nevznikne hladké těsto podobné palačinkovému. Smažíme na pánvi „vyšší palačinku“, přikryjeme pokličkou, aby se těsto pořádně propeklo. Opatrně otočíme a natrháme. Nakonec ještě v pánvi polijeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem. Servírujeme s mačkanými jahodami a bohatě sypeme bílým mákem.
Ohodnoťte tento recept:
4 hlasů