Kuřecí kari s rýží

600 g kuřecích prsou
100 g bramborového škrobu
3 vejce
olej na smažení
Na kari
400 ml kuřecího vývaru
1 červená cibule
1–2 mrkve
1 lžíce žluté kari pasty
2 lžíce hladké mouky
200 ml smetany
200 g brokolice
sůl
olej
Na rýži
1 hrnek jasmínové rýže
1,5 hrnku vody
olej
sůl
V rendlíku na rozpáleném oleji osmahneme rýži, zalijeme 1,5 dílem vody, osolíme a pečeme v troubě na 160 stupňů asi 15 minut.
V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme na klínky nakrájenou červenou cibuli a mrkev, po chvíli přidáme kari pastu a společně osmahneme. Zasypeme hladkou moukou, zarestujeme a stále mícháme. Přilijeme kuřecí vývar a po chvíli i smetanu. Nakonec vsypeme na velké kusy nakrájenou brokolici a osolíme. Vaříme alespoň 15 minut.
Kuřecí prsa nakrájíme kousky, které obalíme ve škrobu a potom ve vajíčku. Smažíme na pánvi s olejem a nakonec vložíme do kari omáčky.
Ohodnoťte tento recept: