Těstoviny

Pečené „ravioly“ z listového těsta s chřestem a holandskou omáčkou

400 g rozváleného listového těsta
20 listů medvědího česneku
4 ks bílého chřestu
4–6 ks zeleného chřestu
2 vařená vejce
100 g čerstvého sýra
sůl
mletý pepř
1 žloutek na potření
hrst hrubé soli
hrst drceného kmínu

Na holandskou omáčku

4 lžíce zeleninového vývaru
100 g žloutku
1 lžíce octa
sůl
pepř
pár kapek citronové šťávy
100 g přepuštěného másla

Bílý i zelený chřest si spaříme v horké vodě a rychle zchladíme. Bílý chřest nakrájíme na kostičky. U vařených vajíček oddělíme žloutky od bílků, žloutky rozmačkáme v míse a bílky nakrájíme nadrobno. Přisypeme je ke žloutkům, přidáme čerstvý sýr, osolíme a společně promícháme. Polovinu listů medvědího česneku nasekáme také nadrobno a společně s nakrájeným bílým chřestem přidáme do mísy ke směsi. Opatrně promícháme.

Z listového těsta si vykrojíme kolečka, potřeme žloutkem, poskládáme na polovinu koleček 1 list medvědího česneku, lžičku směsi, překryjeme dalším prázdným kolečkem, rukama spojíme, konce zdobíme vidličkou a vytvoříme raviolky. Ty potřeme žloutkem, posypeme drceným kmínem nebo hrubou solí a pečeme v troubě.

V míse smícháme žloutky a vývar, osolíme, opepříme a začneme šlehat v horké vodní lázni. Po vyšlehání sundáme z vodní lázně, po lžících přidáváme rozpuštěné máslo a pár kapek citronu. Nakonec krátce na pánvi s máslem osmahneme zelený chřest a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl