Zeleninová jídla

Smažený lilek s parmazánem

1 lilek
sůl
4 vejce
200 g hladké mouky
200 g strouhanky
80 g parmazánu
1 l oleje

Na harissa brambory

600 g vařených brambor
1 lžíce koření harissa
olej

Na tzatziki

2 okurky
250 g řeckého jogurtu
5 stroužků česneku
hrst nasekaného kopru
1 lžíce vinného octa
šťáva z ½ citronu
sůl

Okurky zbavíme vodnaté části a nastrouháme na struhadle. Do mísy dáme řecký jogurt, přidáme kopr, česnek utřený se solí, vymačkanou okurku, přidáme vinný ocet a šťávu z citronu a společně promícháme. Dáme vychladit.

Brambory si opečeme v pánvi s olejem, nakonec přisypeme koření harissa.

Lilek si nakrájíme na kolečka, každé kolečko osolíme a necháme vypotit.

Připravíme si klasický trojobal a navíc do strouhanky přidáme nastrouhaný parmazán. Obalujeme jednotlivá kolečka lilku a smažíme ve fritovacím hrnci nebo hrnci s vysokou vrstvou oleje.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl