Smažený lilek s parmazánem


1 lilek
sůl
4 vejce
200 g hladké mouky
200 g strouhanky
80 g parmazánu
1 l oleje
Na harissa brambory
600 g vařených brambor
1 lžíce koření harissa
olej
Na tzatziki
2 okurky
250 g řeckého jogurtu
5 stroužků česneku
hrst nasekaného kopru
1 lžíce vinného octa
šťáva z ½ citronu
sůl
Okurky zbavíme vodnaté části a nastrouháme na struhadle. Do mísy dáme řecký jogurt, přidáme kopr, česnek utřený se solí, vymačkanou okurku, přidáme vinný ocet a šťávu z citronu a společně promícháme. Dáme vychladit.
Brambory si opečeme v pánvi s olejem, nakonec přisypeme koření harissa.
Lilek si nakrájíme na kolečka, každé kolečko osolíme a necháme vypotit.
Připravíme si klasický trojobal a navíc do strouhanky přidáme nastrouhaný parmazán. Obalujeme jednotlivá kolečka lilku a smažíme ve fritovacím hrnci nebo hrnci s vysokou vrstvou oleje.
Ohodnoťte tento recept: