Zeleninová jídla

Tofu se špenátem a basmati rýží

150 g listového baby špenátu
200 g tofu
lžička garam masály
2 lžíce olivového oleje
sůl
olej
1 červená cibule
2 stroužky česneku
8cm kus zázvoru
špetka chilli
1 lžička červené papriky
80 ml smetany

200 g rýže basmati

Rýži si uvaříme dle své chuti v poměru 1:1,5 s vodou. Můžeme použít i troubu.

Tofu si nakrájíme na větší kostky, dáme do mísy, přidáme garam masalu, sůl a olivový olej a marinujeme.

Špenát si spaříme v horké vodě a poté rozmixujeme.

Na pánvi s olejem osmahneme namarinované tofu. Cibuli nakrájíme na klínky, česnek a zázvor nadrobno. Kousek zázvoru si necháme nakrájený také na nudličky. Tofu vyndáme a na stejné pánvi opečeme cibuli, česnek a zázvor, přidáme chilli, červenou papriku, a nakonec rozmixovaný špenát. Osolíme. Krátce promícháme a provaříme, přisypeme osmahnuté tofu a společně prohřejeme.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl