Tofu se špenátem a basmati rýží


150 g listového baby špenátu
200 g tofu
lžička garam masály
2 lžíce olivového oleje
sůl
olej
1 červená cibule
2 stroužky česneku
8cm kus zázvoru
špetka chilli
1 lžička červené papriky
80 ml smetany200 g rýže basmati
Rýži si uvaříme dle své chuti v poměru 1:1,5 s vodou. Můžeme použít i troubu.
Tofu si nakrájíme na větší kostky, dáme do mísy, přidáme garam masalu, sůl a olivový olej a marinujeme.
Špenát si spaříme v horké vodě a poté rozmixujeme.
Na pánvi s olejem osmahneme namarinované tofu. Cibuli nakrájíme na klínky, česnek a zázvor nadrobno. Kousek zázvoru si necháme nakrájený také na nudličky. Tofu vyndáme a na stejné pánvi opečeme cibuli, česnek a zázvor, přidáme chilli, červenou papriku, a nakonec rozmixovaný špenát. Osolíme. Krátce promícháme a provaříme, přisypeme osmahnuté tofu a společně prohřejeme.
Ohodnoťte tento recept: