Zeleninová jídla
Šakšuka


2 šalotky
4 stroužky česneku
1 červená paprika
1 žlutá paprika
olivový olej
2 lžičky sladké papriky
1 lžička římského kmínu
špetka chilli
sůl
pepř
200 g loupaných rajčat v plechovce
4 vejce
Na dokončení
čerstvý chléb
hrst hladkolisté petržele
Šalotku nakrájíme na klínky, česnek na plátky, papriky na kostky. Vše osmahneme na pánvi s olejem. Přidáme veškeré koření a sůl, nakonec přidáme loupaná rajčata. Společně prohřejeme, ale pouze tak, aby veškerá zelenina zůstala tvrdá na skus. Do směsi si uděláme důlky a do každého vyklepneme vajíčko, zakryjeme pokličkou a necháme 4 minuty dojít.
Podáváme s čerstvým chlebem a posypané nakrájenou petrželkou.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů