Ryby a mořské plody
Tatarák z lososa a mušlí sv. Jakuba s petrželovou omáčkou


Sváteční pochoutka, naprosto dokonalá, která určitě zpestří i Vaše sváteční menu.
4 porce
3 mušle sv. Jakuba
300 g filetu z lososa bez kůže
1/2 červené cibule
petrželka
mletý pepř
sůl
petrželová omáčka
2 hrsti petrželky
slunečnicový olej
mletý pepř
sůl
Lososa nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak mušle sv. Jakoba (čtyři plátky ponecháme stranou na ozdobu). Vše společně smícháme v misce a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, nasekanou petrželku, mletý pepř, sůl.
Směs namačkáme do tvořítka, navrch ozdobíme plátkem mušle, přelijeme petrželovou omáčkou. Omáčku připravíme rozmixováním všech uvedených ingrediencí.
Ohodnoťte tento recept:
7 hlasů