Rybí karbanátek s koriandrem, bylinkový kuskus a hráškovo-avokádová salsa


600 g filetu tresky
lžička citronové kůry
hrst koriandru
2 lžíce smetany
sůl
pepř
2 lžíce strouhanky
olej na smažení
Na kuskus
200 g kuskusu
600 ml vývaru
sůl
hrst meduňky
hrst pažitky
Na hráškovou salsu
2 šalotky
olej
300 g hrášku
sůl
pepř
8 lístků máty
1 avokádo
šťáva z ½ citronu
Vývar zahřejeme v hrnci a zalejeme v míse kuskus. Necháme dle návodu odstát. Meduňku a pažitku si nasekáme nadrobno a přidáme do nabobtnaného kuskusu a společně promícháme.
Šalotku si nakrájíme nadrobno, orestujeme v hrnci s olejem. Přidáme hrášek, lístky máty, osolíme a opepříme. Vypneme sporák a přidáme avokádo. Vše společně rozmixujeme a přidáme citronovou šťávu.
Filet tresky si nakrájíme na malé kousky a společně s ostatními surovinami rozmixujeme. Tvarujeme placičky a smažíme na pánvi s olejem.
Ohodnoťte tento recept: