Ryby a mořské plody

Rybí karbanátek s koriandrem, bylinkový kuskus a hráškovo-avokádová salsa

600 g filetu tresky
lžička citronové kůry
hrst koriandru
2 lžíce smetany
sůl
pepř
2 lžíce strouhanky
olej na smažení

Na kuskus

200 g kuskusu
600 ml vývaru
sůl
hrst meduňky
hrst pažitky

Na hráškovou salsu

2 šalotky
olej
300 g hrášku
sůl
pepř
8 lístků máty
1 avokádo
šťáva z ½ citronu

Vývar zahřejeme v hrnci a zalejeme v míse kuskus. Necháme dle návodu odstát. Meduňku a pažitku si nasekáme nadrobno a přidáme do nabobtnaného kuskusu a společně promícháme.

Šalotku si nakrájíme nadrobno, orestujeme v hrnci s olejem. Přidáme hrášek, lístky máty, osolíme a opepříme. Vypneme sporák a přidáme avokádo. Vše společně rozmixujeme a přidáme citronovou šťávu.

Filet tresky si nakrájíme na malé kousky a společně s ostatními surovinami rozmixujeme. Tvarujeme placičky a smažíme na pánvi s olejem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl