PolévkySýry

Velouté z medvědího česneku s brynzovou vložkou

150 g medvědího česneku
750 ml zeleninového vývaru
200 ml smetany
100 g másla
4 lžíce hladké mouky
sůl
pepř

Na brynzovou vložku

200 g brynzy
10 g pažitky
pepř

Na dokončení

1 rohlík
lžíce másla

Máslo si rozehřejeme v hrnci, přisypeme mouku, mícháme metličkou, krátce opražíme a zalijeme částí zeleninového vývaru. Po chvíli přilijeme zbytek. Necháme vařit 15–20 minut. Průběžně promícháváme. Během varu přilijeme smetanu a osolíme. Vypneme, vložíme medvědí česnek a rozmixujeme.

Pažitku si nasekáme najemno a smícháme s brynzou (můžeme lehce zředit smetanou). Lehce opepříme a tvarujeme kuličky.

Rohlík si nakrájíme na kolečka a opečeme v pánvi na másle.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl