
150 g medvědího česneku
750 ml zeleninového vývaru
200 ml smetany
100 g másla
4 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
Na brynzovou vložku
200 g brynzy
10 g pažitky
pepř
Na dokončení
1 rohlík
lžíce másla
Máslo si rozehřejeme v hrnci, přisypeme mouku, mícháme metličkou, krátce opražíme a zalijeme částí zeleninového vývaru. Po chvíli přilijeme zbytek. Necháme vařit 15–20 minut. Průběžně promícháváme. Během varu přilijeme smetanu a osolíme. Vypneme, vložíme medvědí česnek a rozmixujeme.
Pažitku si nasekáme najemno a smícháme s brynzou (můžeme lehce zředit smetanou). Lehce opepříme a tvarujeme kuličky.
Rohlík si nakrájíme na kolečka a opečeme v pánvi na másle.
Ohodnoťte tento recept:
3 hlasů