Ryby a mořské plody

Zeleninové ragú s lososem zapečené s listovým těstem

1 předvařená červená řepa
1 stonek řapíkatého celeru
3 mrkve (různé barvy)
1 cibule
4 uvařené brambory
8 cherry rajčátek
olivový olej
1 snítka tymiánu
sůl
pepř
špetka chilli
400 g lososa
šťáva z ½ citronu
1 vejce
1 plát listového těsta
sezamová semínka
4 zapékací misky

Zeleninu si nakrájíme na menší kousky či nudličky a všechnu (krom rajčátek) osmahneme na olivovém oleji. Přidáme tymián, osolíme, opepříme, přidáme chilli a promícháme. Nakonec přidáme na kostky nakrájeného lososa, necháme osmahnout, zakápneme citronovou šťávou a přidáme rozkrojená cherry rajčátka.

Z plátu listového těsta si vykrojíme kolečka pomocí zapékacích mističek. Mističky si poté lehce vymažeme olivovým olejem, naplníme směsí z pánve, a nakonec zakryjeme kolečkem z listového těsta. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Pro jistotu propíchneme. Pečeme v rozehřáté troubě asi 7 minut na 200 stupňů.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl