Ryby a mořské plody

Losos s pomeranči v papilotě

4 porce

500 g lososa
400 g brambor
2 stonky řapíkatého celeru
1 fenykl
1 pomeranč
pár snítek čerstvého kopru
vločky chilli
sůl
olivový olej
pečicí papír

Zeleninu si nakrájíme na nudličky, nastrouháme si kůru z pomeranče a zbytek pomeranče okrájíme od slupky a nakrájíme na kolečka. Brambory si uvaříme ve slupce a nakrájíme také na silnější kolečka.

Filet lososa si očistíme, odkrojíme kůži a překrojíme na 4 kusy.

Připravíme si čtverec pečícího papíru a doprostřed střídavě pokládáme kolečko brambor, kolečko pomeranče. Osolíme. Tento pás posypeme řapíkatým celerem a fenyklem, osolíme, přidáme vločky chilli (dle vlastní chuti). Nahoru dáme 1 kus lososa, osolíme a můžeme přidat ještě chilli. Nahoru dáme také plátek pomeranče a snítku kopru a zakápneme olivovým olejem. To celé zabalíme do úhledného balíčku a pečeme v troubě na 200 stupňů asi 15 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl