Sekaná balená v kapustových listech a bránici, šťouchané brambory


600 g mletého vepřového masa
1 bránice (blána)
5 kapustových listů
100 g vepřových jater
1 cibule
4 stroužky česneku
olej
sůl
pepř
špetka drceného kmínu
2 špetky sušené majoránky
Šťouchané brambory
400 g uvařených brambor
2–4 lžíce vařených krup
2 lžíce výpeku (ze sekané nebo bůčku)
hrst hladkolisté petržele
sůl
pepř
Játra si nakrájíme na kousky, cibuli a česnek nadrobno. V pánvi rozpálíme olej, osmahneme cibuli a česnek krátce a přidáme kousky jater. Necháme zatáhnout, osolíme, opepříme, přidáme kmín a majoránku a sundáváme z plamene, aby nám játra neztvrdla.
Mleté maso si dáme do velké mísy a směs z pánve k němu rovnou přisypeme a společně důkladně promícháme.
V hrnci s horkou vodou si krátce spaříme listy kapusty. Bránici si rozprostřeme, poklademe jí kapustovými listy, z mletého masa vytvarujeme špalíček sekané, položíme ho na kapustové listy a zabalíme do bránice. Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 160 stupňů asi 60 minut.
Uvaříme si brambory i kroupy. Brambory si rozšťoucháme, přidáme vařené kroupy, nadrobno nasekanou petrželku, výpek, osolíme a opepříme a společně promícháme.
Ohodnoťte tento recept: