Maso

Rolovaný bůček, opečená barevná mrkev s řepou a kroupy

plát vepřového boku
4 stroužky česneku
sůl
1 snítka tymiánu
1 snítka rozmarýnu
lžička drceného kmínu

Na přílohu

200 g vařených krup
1 šalotka
2 stroužky česneku
5 listů kapusty
1 lžíce sádla
sůl
pepř
2 jelítka

Na teplou zeleninu

4 mrkve (různé barvy)
1 vařená červená řepa
špetka muškátového oříšku
pár snítek rozmarýnu
sůl

Vepřový bok vytvarujeme do úhledného obdélníku, nařežeme kůži. Česnek, sůl a bylinky nadrtíme společně v hmoždíři a směsí potřeme plát vepřového boku. Zarolujeme a svážeme pevnou nití. Roládu dáme na pekáč a pečeme na 160 stupňů aspoň 2 hodiny.

Kroupy si uvaříme dle návodu. Mrkev a kapustu si krátce spaříme v hrnci s horkou vodou a poté nakrájíme na kusy.

Na pánvi si rozpálíme sádlo a krátce opečeme nadrobno nakrájenou šalotku a česnek. Poté přidáme uvařené kroupy, nakrájenou kapustu, osolíme a opepříme. Promícháme, dáme na stranu a ve stejné pánvi si krátce opečeme nakrájené jelítko.

V druhé pánvi rozpálíme sádlo, přidáme na velké kusy nakrájenou spařenou mrkev a červenou řepu. Osolíme, přidáme muškátový oříšek, rozmarýn a promícháme.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl