Tarhoňa s chorizem a chřestem s filety pražmy


2 pražmy
pepř
sůl
olivový olej
lžíce másla
50 g hlaviček chřestu
150 g tarhoni
2 šalotky
olivový olej
100 ml bílého vína
300 ml vývaru
50 g choriza
80 g chřestu (bez hlaviček)
60 g másla
60 g parmazánu
hrst plocholisté petržele
Tarhoňu nasucho osmahneme v hrnci, poté přidáme olivový olej s nadrobno nakrájenou šalotkou a zalijeme je bílým vínem a zarestujeme. Přilijeme do tarhoni vývar a vaříme do měkka za postupného přilévání. Ke konci vaření přidáme máslo, nastrouhaný parmazán, nakrájené chorizo a chřest a opatrně promícháme a vaříme. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou plocholistou petržel.
Pražmu vyfiletujeme a začistíme. Jednotlivé filety opepříme a zprudka opečeme na pánvi kůží dolů. Přidáme na opečení hlavičky chřestu, které nám zbyly a máslo. Osolíme.
Ohodnoťte tento recept: