Maso

Tatarák z telecího masa s křupavým salátkem

400 g telecího válečku
hrst stonků koriandru
4 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
2 lžičky sezamového oleje
lžička praženého světlého sezamu

Na salátek

1 salátová okurka
1 červená cibule
1 granátové jablko
1 chilli paprička
hrst nakrájené jarní cibulky
hrst mořské řasy
hrst lístků koriandru
malá hrst výhonků ředkvičky

Na dresing

šťáva z 1 citronu
2 lžíce medu
2 lžičky plnotučné hořčice
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička sójové omáčky
4 lžíce olivového oleje
1 lžička sezamového oleje
čerstvě mletý pepř
sůl

Telecí váleček si nasekáme na drobné kostičky a dáme do mísy. Stonky koriandru si nasekáme nadrobno a přisypeme do mísy, přidáme světlý sezam, osolíme, opepříme a nakonec přidáme olivový olej. Vše společně promícháme.

Okurku si nakrájíme škrabkou na plátky, cibuli na kostičky a vsypeme do mísy. Přidáme na drobné plátky nakrájenou chilli papričku (množství dle vlastní chuti), jarní cibulku, přisypeme vyloupané granátové jablko, mořskou řasu a promícháme. Nakonec přidáme nasekané lístky koriandru a výhonky ředkvičky a společně promícháme.

Suroviny na dresing dáme do mísy a vymícháme z nich hladký dresink, který smícháme se salátkem.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl