Ryby a mořské plody

Zapečené brambory s filátkem ze pstruha

600 g filetu ze pstruha
lžíce másla
hrst růžového pepře
hrst drceného kmínu
lžička citronové kůry
2 stroužky česneku
100 ml bílého vína
špetka sekaného kopru
sůl

Zapečené brambory

600 g brambor
lžíce másla
2 vejce
150 ml smetany
špetka muškátového oříšku
špetka soli
200 g parmazánu

Suroviny na zalití brambor si smícháme v míse. Brambory oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Naskládáme do vymazaných zapékacích misek a zalijeme připravenou směsí. Misky překryjeme alobalem a pečeme v troubě 20–30 minut. Ke konci odkryjeme, abychom vytvořili křupavou kůrku. Můžeme ještě zasypat parmazánem.

Filety pstruha si posypeme drceným kmínem, růžovým pepřem a citronovou kůrou. V pánvi si rozpustíme máslo a pstruha opečeme a necháme v troubě dopéct asi 3 minuty. Mezitím si nakrájíme plátky česneku a nasekáme kopr. Rybu vyndáme z trouby i z pánve, přidáme si ještě máslo a orestujeme česnek, sekaný kopr a zalejeme bílým vínem. Osolíme a omáčku zredukujeme.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl