Hovězí játra na grilu, pečené brambory se slaninou a cibulové chutney


600 g hovězích jater
olej
Chutney
5 červených cibulí
100 ml červeného vína
70 ml červeného vinného octa
2 lžíce třtinového cukru
4 ks badyánu
4 snítky tymiánu
Brambory se slaninou
800 g vařených brambor ve slupce
200 g anglické slaniny
olej
4 stroužky česneku
špetka tymiánu
Červenou cibuli si nakrájíme na klínky, nasypeme do rozpáleného rendlíku, zalijeme červeným vínem a červeným vinným octem. Promícháme. Přidáme cukr, badyán a tymián, společně promícháme a necháme dusit a redukovat doměkka.
Slaninu si nakrájíme na drobné kostičky, česnek nasekáme a obojí opečeme na pánvi s olejem. Přidáme špetku tymiánu a rozkrojené vařené brambory. Osolíme a opepříme. Dozlatova opečeme.
Játra si rozkrojíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na rozpálené pánvi s olejem.
Vše společně servírujeme.
Ohodnoťte tento recept: