Maso

Hovězí játra na grilu, pečené brambory se slaninou a cibulové chutney

600 g hovězích jater
olej

Chutney

5 červených cibulí
100 ml červeného vína
70 ml červeného vinného octa
2 lžíce třtinového cukru
4 ks badyánu
4 snítky tymiánu

Brambory se slaninou

800 g vařených brambor ve slupce
200 g anglické slaniny
olej
4 stroužky česneku
špetka tymiánu

Červenou cibuli si nakrájíme na klínky, nasypeme do rozpáleného rendlíku, zalijeme červeným vínem a červeným vinným octem. Promícháme. Přidáme cukr, badyán a tymián, společně promícháme a necháme dusit a redukovat doměkka.

Slaninu si nakrájíme na drobné kostičky, česnek nasekáme a obojí opečeme na pánvi s olejem. Přidáme špetku tymiánu a rozkrojené vařené brambory. Osolíme a opepříme. Dozlatova opečeme.

Játra si rozkrojíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na rozpálené pánvi s olejem.

Vše společně servírujeme.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl