Žluté curry s dršťkami a jasmínovou rýží


1 kg předvařených drštěk
olej
1–2 bílé cibule
1–2 červené cibule
2 mrkve
1 červená paprika
15 cm pórku
3 stroužky česneku
1–2 lžičky kari
špetka sušeného chilli (dle chuti)
100 ml vývaru
200 ml kokosového mléka
lžíce cukru
1–2 lžíce sójové omáčky
1–2 lžíce ústřicové omáčky
hrst thajské bazalky
200 g jasmínové rýže
2 lžíce sezamového oleje
sůl
Na dokončení
kešu
V hrnci rozpálíme sezamový olej a rýži osmahneme. Rýži zalijeme vodou v poměru 1:1,5 a osolíme. Pak vložíme hrnec do trouby a pečeme na horký vzduch při 160 stupních asi 15 minut. Zeleninu si nakrájíme na větší plátky a osmahneme ve větším hrnci na oleji. Přidáme kari, chilli, zalijeme vývarem, po chvíli kokosovým mlékem a společně provaříme. Přidáme cukr, sójovou a ústřicovou omáčku a přisypeme dršťky. Vše společně prohřejeme. Nakonec přisypeme nadrobno nakrájenou thajskou bazalku a chvíli provaříme. Servírujeme s rýží a nasekanými kešu, které jsme si krátce opražili.
Ohodnoťte tento recept: