Salát z rýžových nudlí s kuřecími srdíčky


500 g kuřecích srdíček
8 stroužků česneku
2 chilli papričky
sezamový olej
2–4 lžíce cukru
šťáva ze 2 limetek
2–4 lžíce rybí omáčky
Salát
2 cibule
2 stonky řapíkatého celeru
1 jarní cibulka
2 mrkve
5 menších rajčat
250 g rýžových nudlí
hrst koriandru
V pánvi si rozpálíme sezamový olej a pomalu restujeme na plátky nakrájený česnek a chilli. Po zarestování přidáme okrájená srdíčka. Společně restujeme. Poté přidáme cukr, limetovou šťávu a rybí omáčku a společně prohřejeme.
V hrnci necháme vařit vodu a blanšírujeme veškerou zeleninu, kterou jsme si nakrájeli na větší plátky či proužky. Po vyjmutí zeleninu okamžitě zchladíme v míse se studenou vodou. Ve stejné vodě si uvaříme i rýžové nudle, které taktéž chladíme. Obojí scedíme.
Nakonec vše společně smícháme se směsí z pánve a servírujeme s nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a nasekaným koriandrem.
Ohodnoťte tento recept: