Lívance s pažitkovým krémem, míchanými vajíčky, uzeným pstruhem a kaviárem ze pstruha


Na lívance
120 g mouky
lžička kypřícího prášku
2 vejce
150 ml mléka
lžíce oleje
špetka soli
olej na smažení
Na tvarohovou pomazánku
250 g tvarohu
hrst nasekané pažitky
sůl
Na míchaná vajíčka
50 g špeku
6 vajec
sůl
pepř
lžička másla
Na dokončení
100 g uzeného pstruha
2 lžíce kaviáru ze pstruha
Žloutky si oddělíme od bílků, ze kterých se špetkou soli vyšleháme sníh. Ke žloutkům přidáme mléko, lžíci oleje, špetku soli, společně promícháme a potom přidáváme mouku a kypřící prášek. Vymícháme do hladkého těsta, do něhož nakonec přidáme vyšlehaný sníh a opatrně společně promícháme. V pánvi si rozpálíme trochu oleje a smažíme jednotlivé lívance.
Tvaroh smícháme se solí a nasekanou pažitkou. Špek si nakrájíme na drobné kostičky a opražíme na pánvi, přilijeme vajíčka a uděláme si míchaná vajíčka. Osolíme, opepříme. A nakonec můžeme přidat lžičku másla.
Hotové lívance mažeme tvarohovou směsí, poklademe uzeným pstruhem, přidáme míchaná vejce a nakonec zdobíme kaviárem.
Ohodnoťte tento recept: