Ryby a mořské plody

Lívance s pažitkovým krémem, míchanými vajíčky, uzeným pstruhem a kaviárem ze pstruha

Na lívance

120 g mouky
lžička kypřícího prášku
2 vejce
150 ml mléka
lžíce oleje
špetka soli
olej na smažení

Na tvarohovou pomazánku

250 g tvarohu
hrst nasekané pažitky
sůl

Na míchaná vajíčka

50 g špeku
6 vajec
sůl
pepř
lžička másla

Na dokončení

100 g uzeného pstruha
2 lžíce kaviáru ze pstruha

Žloutky si oddělíme od bílků, ze kterých se špetkou soli vyšleháme sníh. Ke žloutkům přidáme mléko, lžíci oleje, špetku soli, společně promícháme a potom přidáváme mouku a kypřící prášek. Vymícháme do hladkého těsta, do něhož nakonec přidáme vyšlehaný sníh a opatrně společně promícháme. V pánvi si rozpálíme trochu oleje a smažíme jednotlivé lívance.

Tvaroh smícháme se solí a nasekanou pažitkou. Špek si nakrájíme na drobné kostičky a opražíme na pánvi, přilijeme vajíčka a uděláme si míchaná vajíčka. Osolíme, opepříme. A nakonec můžeme přidat lžičku másla.

Hotové lívance mažeme tvarohovou směsí, poklademe uzeným pstruhem, přidáme míchaná vejce a nakonec zdobíme kaviárem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl