Ryby a mořské plody
Croissant s uzeným lososem, jemnou koprovou omáčkou, zastřeným vejcem a růžovým pepřem


4 croissanty
200 g uzeného lososa
8 vajec
4 lžíce octa
sůl
hrst nasekaného kopru
hrst růžového pepře
Na omáčku
2 žloutky
30 ml vývaru
30 ml bílého vína
šťáva z ½ citronu
lžíce cukru
špetka soli
hrst nasekaného kopru
40 g másla
Připravíme si 4 zastřená vejce.
V rendlíku si smícháme všechny suroviny na omáčku kromě másla, pořádně prošleháme a velmi pomalu vaříme při maximální teplotě 70 stupňů. Stále zprudka mícháme a dáváme pozor, aby stále vznikala omáčka (ne míchaná vejce). Nakonec vmícháme studené máslo a podpoříme vznik hladké omáčky.
Croissanty si rozkrojíme, poklademe plátky uzeného lososa, přidáme 2 zastřená vejce, zalijeme vzniklou omáčkou a posypeme čerstvě nasekaným koprem a nadrceným růžovým pepřem.
Ohodnoťte tento recept:
5 hlasů