Maso

Bobo

Recept na „bobo“ po babičce Božence se stal v rodině paní Šárky Mikuláškové jedním z nejoblíbenějších slavnostních pokrmů. Voní exotikou a věříme, že až ochutnáte i vy, stane se populární i ve vaší rodině.

6 porcí

1 kg mletého hovězího masa
1 cibule
3 stroužky česneku
40 g másla
¼ veky
3 dl mléka
100 g sušených meruněk
100 g mandlových plátků
2 malé cukety
olivový olej
citronová šťáva
kari
mletý pepř
sůl
100 g parmezánu
2 vejce
máslo na vymazání a strouhanku na vysypání zapékací nádoby

Plátky veky namočíme do mléka. Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek nasekáme. Ve větší a hlubší pánvi osmahneme na másle cibuli s česnekem dorůžova, přidáme mleté maso, opečeme, osolíme a opepříme, ochutíme kari, citronovou šťávou a vmícháme nakrájené meruňky a 1/3 z uvedeného množství mandlí a odstavíme.

Cuketu oloupeme, u velkých cuket odstraníme semínka, dužinu nakrájíme na kostičky a na olivovém oleji je opečeme, osolíme a odstavíme.

K masové směsi vmícháme vymačkanou housku, cuketu. Dobře promícháme, vložíme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného strouhankou a zapečeme při 150−160 °C. Poté posypeme strouhaným parmezánem, zalijeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlemi. Dopečeme při 180 °C 15−20 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

24 hlasů

Další recepty Celý díl