Moučníky a cukroví

Flambovaná jablka se skořicovým tvarohem, praženými mandlemi a mátou

2 jablka
80 g másla
40 g třtinového cukru
5 hřebíčků
2 kousky badyánu
0,04 l calvadosu
špetka kardamomu
pár lístků čerstvé máty

Skořicový tvaroh

250 g měkkého tučného tvarohu
2 – 4 lžíce moučkového cukru
lžička skořice

hrst mandlí (plátky)
citronová kůra
pár lístků máty

Jablka oloupeme a nakrájíme na osminky. Do pánve nasypeme třtinový cukr, přidáme máslo a rozpustíme je. Vložíme badyán a hřebíček, vsypeme jablka a promícháme. Krátce na to vlijeme 0,5 dcl calvadosu nebo hruškovice a flambujeme. (Pozor vyšlehne plamen). Přidáme nadrobno nasekanou mátu, kardamom a vše promícháme.

Tvaroh smícháme s moučkovým cukrem a skořicí a na pánvi nasucho opražíme plátky mandlí.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl