Moučníky a cukroví
Flambovaná jablka se skořicovým tvarohem, praženými mandlemi a mátou


2 jablka
80 g másla
40 g třtinového cukru
5 hřebíčků
2 kousky badyánu
0,04 l calvadosu
špetka kardamomu
pár lístků čerstvé máty
Skořicový tvaroh
250 g měkkého tučného tvarohu
2 – 4 lžíce moučkového cukru
lžička skořice
hrst mandlí (plátky)
citronová kůra
pár lístků máty
Jablka oloupeme a nakrájíme na osminky. Do pánve nasypeme třtinový cukr, přidáme máslo a rozpustíme je. Vložíme badyán a hřebíček, vsypeme jablka a promícháme. Krátce na to vlijeme 0,5 dcl calvadosu nebo hruškovice a flambujeme. (Pozor vyšlehne plamen). Přidáme nadrobno nasekanou mátu, kardamom a vše promícháme.
Tvaroh smícháme s moučkovým cukrem a skořicí a na pánvi nasucho opražíme plátky mandlí.
Ohodnoťte tento recept:
1 hlasů