Maso

Hovězí žebra s pivem, smažené krokety z kysaného zelí v pivním těstíčku, pečená cibule

4 porce

1 kg hovězích žeber na plátky
sůl
pepř
olej na osmahnutí
100 ml hovězího vývaru
300 ml piva
3 stroužky česneku

Pečené cibulové chutney

4 cibule ve slupce
0,5 kg hrubé soli
10 g cukru
pepř
špetka tymiánu

Krokety

200 g kysaného zelí
600 g pečených brambor
sůl
pepř
lžíci másla
špetka drceného kmínu
hrst sekané hladkolisté petrželky
80 g hladké mouky
1 vejce
špetka muškátového oříšku
špetka soli
50 ml světlého piva
1 litr oleje na smažení

Cibule (i se slupkou) si dáme do pekáče na vrstvu soli a pečeme v troubě 1 hodinu na 180 stupňů. Po upečení odkrojíme vršek cibule, vydlabeme vnitřní upečenou část do mísy a nakrájíme ji nadrobno. Přidáme pepř, cukr a tymián a společně promícháme. Upečené obaly si můžeme nechat na servírování cibulového chutney.

Hovězí žebra osolíme, opepříme a osmahneme na vysoké pánvi. Stroužky česneku si lehce nadrtíme, přihodíme k žebrům a zalijeme pivem a vývarem. Přiklopíme a necháme alespoň 40 minut dusit.

Brambory rozmačkáme v míse, osolíme, opepříme, přidáme máslo, kysané zelí, drcený kmín, hladkolistou petržel a společně promícháme. Z těsta vytvarujeme krokety nebo válečky, které obalujeme v těstíčku, jež jsme vytvořili z vajíčka, muškátového oříšku, soli, mouky a piva (to doléváme podle potřeby, abychom vytvořili těstíčko).

V hrnci si rozpálíme vysokou vrstvu oleje, jednotlivé špalíčky obalujeme v těstíčku a vkládáme rovnou do rozpáleného oleje.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl