Polévky

Krém z bílých fazolí a celeru se slaninou a krutony

1 menší celer
300 g namočených bílých fazolí
100 g slaniny/špeku
2 stroužky česneku
500 ml hovězího vývaru
sůl
pepř

Na dokonční

½ starší veky
hrst plocholisté petržele

Špek si nakrájíme na drobné kostičky, malou část si dáme stranou a zbytek nasypeme do hrnce a opečeme. Celer nakrájíme také na kostky a přisypeme ke špeku a zesklovatíme. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a fazole. Krátce promícháme, zalijeme vývarem a necháme vařit. Po uvaření rozmixujeme tyčovým mixérem.

Na pánvi vypečeme trochu odloženého špeku, veku si nakrájíme na kostky a přisypeme ke špeku a mícháme. Nakonec přisypeme nadrobno nakrájenou petrželku. Můžeme dle chuti osolit a opepřit.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl