Bramborová roláda plněná mrkví s uzeným


Roláda
400 g vařených brambor
1–2 vejce
1–2 lžíce solamylu
sůl
asi 5 lžic hrubé mouky
potravinářská fólie
Mrkvová náplň
4 mrkve
sůl
špetka muškátového květu
1 lžíce cukru
špetka tymiánu
70 ml vývaru
Na dokončení
2 červené cibule
1 bílá cibule
1 šalotka
200 g uzené plece
2 stroužky česneku
olej
špetka tymiánu
1–2 lžíce cukru
50 ml piva
Mrkev si nastrouháme nahrubo na struhadle a krátce zarestujeme v rozpálením hrnci. Ihned přidáme muškátový květ, sůl, cukr, tymián a vývar. Zprudka a krátce podusíme, aby se vydusila tekutina a vzniknul nám „tymiánový karamel“.
Vařené brambory si nastrouháme na struhadle, přidáme vejce, solamyl, sůl a postupně hrubou mouku, aby vzniklo těstíčko. To si vložíme na kus potravinářské fólie a rozválíme do kulatého plátu. Ten poklademe vychladlou mrkvovou směsí a zarolujeme pomocí potravinářské fólie do tvaru rolády. Vaříme v parní troubě asi 30 minut.
Všechny cibule si nakrájíme na klínky, uzenou plec na kostky a česnek na tenké plátky. V pánvi si rozpálíme olej, zarestujeme cibule, poté krátce zarestujeme i česnek, přidáme špetku tymiánu, cukru, promícháme, zalijeme pivem a vložíme uzenou plec a společně necháme dusit.
Ohodnoťte tento recept: