Různé

Pikantní plněné placky s okurkovým salátem

Těsto

350 g italské chlebové bezlepkové směsi
60 g směsi semínek (len, chia, mák, sezam)
7 g soli
7 g kypřícího prášku
350 g horké vody
30 g řepkového oleje
30 g řeckého jogurtu
olej na smažení

Na náplň

100 g vařených mačkaných brambor
100 g strouhaného sýra (cheddar)
hrst nasekaného koriandru
1 lžíci kari koření

Okurkový salát

1 okurka
1 stroužek česneku
2 lžíce nasekané máty
1 lžíce nasekaného kopru
sůl
pepř
šťáva z ½ citronu
špetka citronové kůry
200 g řeckého jogurtu

V míse smícháme suroviny na náplň.

V robotu smícháme všechny sypké ingredience na těsto, poté přidáme horkou vodu, olej a jogurt a vytvoříme těsto.

Na pomoučené ploše vyvalujeme placky o výšce 3–5 mm, na střed klademe náplň a pomalu skládáme směrem do středu, až vznikne tzv. kytička. Placku obrátíme „švy“ dospodu a opatrně rozválíme. Opékáme na rozpálené pánvi s olejem z obou stran. Necháme odpočívat v troubě při 90 stupních.

Okurku na salát si nakrájíme na plátky a dáme do mísy, česnek nasekáme nadrobno, opečeme krátce na pánvi a vložíme ho také do mísy, přidáme ostatní ingredience a společně promícháme a necháme salát odležet.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl