Různé

Varenyky

Těsto

300 g hladké mouky
150 g horké vody
15 g oleje
5 g soli

Náplň

500 g mletého kuřecího masa
100 g nivy
lžička mleté papriky
špetka chilli

Na dokončení

zakysanou smetanu
100 g rozpuštěného másla
ocet

Do mísy dáme hladkou mouku, sůl, olej a horkou vodu. Společně promícháme a poté rukou vyhněteme těsto. Necháme v potravinové fólii odpočinout hodinu v lednici.

Mleté kuřecí maso dáme do mísy, přidáme nastrouhanou nivu, mletou papriku a chilli a společně prohněteme. Necháme taktéž odpočinout v lednici.

Poté si těsto rozpůlíme, rozválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka o průměru cca 8–9 cm. Na střed vložíme lžičkou náplň, kolečka překlopíme, konce prsty spojujeme k sobě, a nakonec ostré konce také spojíme k sobě. Vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut.

Na pánvi si rozpustíme máslo a uvařené varenyky dáváme rovnou do pánve, aby se v másle „vykoupaly“. Ihned poté servírujeme na talíř, pokapeme octem a přidáme lžíci zakysané smetany.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl