Krůtí hranolky v kukuřičném obalu se zelným salátem


Masové hranolky jsou dětmi velmi oblíbené, ovšem přehánět by se to s konzumací smaženého jídla nemělo. Smažené pokrmy by měly být v jídelníčku výjimkou. Dnešní varianta masových hranolků je připravená v bezlepkovém obalu, bez smažení, pečená v troubě a je názorným příkladem, jak lze upéct chutně „nasucho“ i drůbeží maso, aniž by bylo vysušené! Ke každému jídlu by neměl chybět salát z čerstvé nebo kysané zeleniny. V podzimním a zimním období se nabízí celá řada zelných salátů.
4 porce
400 g krůtích prsou
200 g kukuřičných lupínků
2 lžíce sezamového semínka
2 vejce
100 ml mléka
sůl
Zeleninový salát
300 g pekingského zelí
1 mrkev
1 lžíce strouhaného křenu
2 lžíce oleje
sůl
1 lžíce cukru
1 lžíce vinného octa
Příloha
vařené brambory s máslem, pažitkou a petrželkou
Kukuřičné lupínky nadrtíme na jemnou strouhanku a smícháme se sezamovým semínkem.
Krůtí prsa nakrájíme na širší proužky, osolíme a střídavě je obalíme v kukuřičné strouhance, rozmíchaných vejcích s mlékem a opět ve strouhance. Takto obalené hranolky vkládáme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 10 minut dozlatova. Maso zůstane pěkně šťavnaté.
Zelí nakrájíme najemno a mrkev nastrouháme, osolíme a promačkáme. Vmícháme nastrouhaný křen, ochutíme cukrem, olejem, vinným octem a solí.
Masové hranolky podáváme s vařenými brambory a čerstvým zeleninovým salátem.
Ohodnoťte tento recept: