Buřty na víně
6 špekáčků
1 žlutá paprika
2 stonky řapíkatého celeru
4 ředkvičky
4 kapustičky
1–2 červené cibule
kousek chilli papričky
½ plechovky drcených rajčat
100–200 ml bílého vína
sůl
pep
Na dokončení
600 g vařených brambor
2 lžíce másla
hrst nasekané petrželky
20 nakládaných cibulek
kousek jarní cibulky
Špekáčky si nařežeme „na ježečka“, rozpůlíme a opečeme na pánvi. Poté vyjmeme a na stejné pánvi s olejem opečeme na malé kousky nakrájenou všechnu čerstvou zeleninu. Po chvíli přidáme drcená rajčata, zalejeme bílým vínem, osolíme, opepříme a společně prohřejeme. Vrátíme do směsi špekáčky.
Vařené brambory si na pánvi prohřejeme na másle a bohatě zasypeme petrželkou.
Servírujeme společně a zdobíme nakládanými cibulkami a nakrájenou jarní cibulkou.
Ohodnoťte tento recept: