Vlažný obložený „Liberečák“ s trhaným vepřovým masem


4 porce
400 g vepřového boku bez kosti
300 g krkovice bez kosti
lžíce nového koření
lžíce celého černého pepře
špetka kardamomu
lžička koriandru
lžička hořčičného semínka
sůl
2 červené cibule
4 ředkvičky
½ okurky
nálev (viz starší díly)
1–2 cibule
olej
šťáva z 1 citronu
2 lžíce plnotučné hořčice
pepř
Na dokončení
chléb
olej na opečení
4 hrsti špenátových listů
1 jarní cibulka
Veškeré koření si smícháme a společně nadrtíme. Vepřový bok nařežeme na kůži, pořádně osolíme a posypeme směsí koření. Stejně tak vepřovou krkovici. Oba kusy dáme do pekáče a pečeme asi 2 hodiny na 140–150 stupňů.
Cibule, ředkvičky a okurku si nakrájíme na tenká kolečka a marinujeme ve svařeném nálevu.
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na pánvi s olejem. Upečené maso vidličkou natrháme, přidáme hořčici, šťávu z citronu, pepř a osmahnutou cibulku a společně vše promícháme.
Plátky chleba na sucho opečeme na pánvi a poklademe masovou směsí. Listy špenátu si můžeme naložit na chvíli také v nálevu, popř. podle chuti pouze osolíme a zakápneme olejem a promícháme.
Ze středu chleba si můžeme natrhat kousky a opečeme je v oleji. Jednotlivé komponenty servírujeme.
Ohodnoťte tento recept: