Jehněčí karbanátek ve slanině s ovčím sýrem, pikantní cuketové pyré, omáčka z černého piva a pepřová zmrzlina


800 g mleté jehněčí plece
sůl
pepř
3-4 stroužky česneku
2 cibule
olej
½ lžičky mletého rozmarýnu
½ lžičky sladké papriky
špetka chilli
Cuketové pyré
2 menší cukety
2 brambory
100 ml vývaru
3 lžíce jablečného octa
sůl
lžíce másla
Omáčka
300 ml černého piva
2 lžíce cukru
sůl
2 lžíce másla
Na dokončení
½ hlávky bílého zelí
lžíce cukru
sůl
pepř
50 ml vývaru
100 ml pepřové zmrzliny
Cukety a brambory si nakrájíme na menší kousky, dáme do hrnce, přilijeme vývar a jablečný ocet a necháme společně vařit. Po uvaření slijeme přebytečnou vodu, přidáme sůl, máslo a společně rozmixujeme.
Cibuli a česnek si nasekáme najemno a zpěníme na pánvi s olejem. Vypneme hořák. Osolíme, opepříme, přidáme mletý rozmarýn, sladkou papriku a chilli a celou směs z pánve přendáme do mísy s mletým masem a pořádně společně promícháme. Do stejné pánve si nalijeme černé pivo, zahřejeme a redukujeme. Po zredukování přidáme cukr, sůl, promícháme a vypneme. Nakonec přidáme máslo a rozmícháme metličkou.
Z masa tvarujeme karbanátky, balíme do plátků slaniny a smažíme na pánvi s olejem.
Zelí nakrájíme i s košťálem na měsíčky, osolíme, opepříme a pečeme zprudka na pánvi s olejem z obou stran. Po chvíli lehce posypeme cukrem, a nakonec zalijeme vývarem. Jednotlivé komponenty servírujeme na talíř a dozdobíme pepřovou zmrzlinou.
Ohodnoťte tento recept: