Jehněčí kotlety s hráškem, dýní a vinnou omáčkou


8 jehněčích kotletek
sůl
pepř
4 stroužky česneku
3 snítky rozmarýnu
2 lžíce másla
Vinná omáčka
400 ml červeného vína
1 lžička třtinového cukru
2 lžíce másla
sůl
Pečená dýně
1 dýně hokkaido
olej na osmahnutí
sůl
pepř
250 g ricottového sýru
1 lžička citronové kůry
Na dokončení
100 g dýňových semínek
½ chilli papričky
šťáva z ½ citronu
1 lžička třtinového cukru
Dýni si nakrájíme na malé kostky a zprudka opečeme na pánvi s olejem. Osolíme, opepříme a přidáme na kostky nakrájený ricottový sýr. Směs v pánvi promícháme a přidáme nastrouhanou citronovou kůru.
Červené víno si nalijeme na rozpálenou pánev a začneme redukovat. Přisypeme třtinový cukr. Po zredukování vmícháme máslo a osolíme.
Dýňová semínka si nasucho opražíme na pánvi, přidáme na velmi malé kousky nakrájenou chilli papričku, citronovou šťávu a třtinový cukr. Promícháme.
Kotletky opečeme na pánvi s olejem z obou stran s česnekem a tymiánem. Po chvíli přidáme máslo a maso jím ještě přelijeme.
Ohodnoťte tento recept: