Dušený králík na slanině a hořčici s bylinkovou polentou


3–4 ks králičích stehen
200 g anglické slaniny
sůl
pepř
2 cibule
olej na osmahnutí
2 lžíce hořčice
250 ml vývaru
200 ml smetany
1 lžíce másla200 g instantní polenty
hrst hladkolisté petržele
80 g tvrdého zrajícího sýra
kůra z 1 citronu
1 lžíce másla
Část anglické slaniny si nakrájíme na obdélníčky, stehna si podélně rozkrojíme a králíka prošpikujeme, osolíme a opepříme. Zbytek slaniny a cibuli si nakrájíme na drobné kostičky.
V hrnci rozpálíme olej, vložíme králičí stehna a zprudka, krátce osmahneme. Vyndáme z hrnce a ihned vsypeme slaninu a cibuli a restujeme. Po chvíli přidáme hořčici a ještě krátce osmahneme. Králíka vrátíme do hrnce a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a necháme dusit doměkka. Jakmile je maso hotové, vyjmeme ho z hrnce a šťávu dále redukujeme. Poté přilijeme smetanu a přidáme máslo a důkladně promícháme a společně pohřejeme.
V druhém hrnci si přivedeme k varu cca 1 l vody, osolíme a pomalu přisypáváme polentu a neustále mícháme. Sypeme takové množství, aby nám vznikla hustší, ale stále tekoucí konzistence. Přisypeme nadrobno nakrájenou hladkolistou petržel, citronovou kůru, nastrouhaný sýr a důkladně promícháme.
Ohodnoťte tento recept: