Šumavský chléb s cibulovým tvarohem a masovo-čočkovým čevapčiči


500 g mletého masa (hovězí a vepřové)
200 g vařené červené čočky
lžíce mleté červené papriky
špetka chilli
sůl
pepř
lžíce sušeného oregana
1 vejce
olej na smažení
3 červené cibule
60 g špeku
lžíce medu
3 lžíce jablečného octa
špetka mletého kardamomu
250 g kozího tvarohu
Na podávání
8 plátků chleba Šumava
4 stroužky česneku
4 stonky jarní cibulky
Červenou cibuli a špek si nakrájíme na kostičky, jarní cibulku (bílou část) si nakrájíme nadrobno. Na pánvi opečeme špek a cibuli, přidáme jarní cibulku. Po chvíli přidáme lžíci medu, jablečný ocet, kardamom, promícháme a nakonec osolíme. Necháme ještě krátce společně prohřát, poté sundáme z vařiče a necháme vystydnout. Po vystydnutí smícháme s kozím tvarohem.
V míse si smícháme mleté maso s vařenou červenou čočkou, přidáme sladkou mletou papriku, chilli, sůl oregano, pepř a 1 žloutek. Vše dobře promícháme (ideálně rukou) a tvarujeme válečky na smažení. V pánvi s olejem je všechny osmažíme.
Plátky chleba si opečeme nasucho, potřeme česnekem, potřeme tvarohovou směsí a poklademe čevapčiči. Posypeme nakrájenou zelenou cibulkou.
Ohodnoťte tento recept: