Maso

Špíz z vepřové krkovice s pečenými bramborami, klobásou a likérovou omáčkou

600 g vepřové krkovice
2 červené cibule
8 stroužků česneku
100 g slaniny
1 žlutá paprika
1 cuketa
sůl
pepř
olej
špízové špejle
150 ml šumavské bylinné
80 g másla

500 g vařených brambor
1 papriková klobása
špetka chilli
sůl
řepkový olej

Papriku, cibuli, česnek, cuketu a slaninu si nakrájíme na větší kousky, vepřovou krkovici na delší nudličky. Ty si osolíme, opepříme a potřeme olejem. Vezmeme si špejli a střídavě navlékáme jednotlivé komponenty na špejli. Navlečené špízy opečeme na pánvi s olejem ze všech stran. Po zatáhnutí zalijeme likérem, můžeme ještě osolit, a nakonec přidáme do omáčky máslo a špízy polijeme.

Uvařené brambory a klobásu nakrájíme na kolečka, opečeme na pánvi s olejem. Osolíme a přidáme špetku chilli.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl