Uzená krkovice s lepenicí a jablkovým chutney

500 g uzené krkovice
olej na osmahnutí
150 g anglické slaniny
3 cibule
olej na osmahnutí
100 ml kmínky
400 g kysaného zelí
100 ml jablečného moštu
1 kg vařených brambor
hrst čerstvé pažitky
hrst čerstvé majoránky
pepř
sůl
5 jablek
3 lžíce cukru
100 ml ořechovky
200 ml jablečného moštu
pár lžic jablečného octu (dle kyselosti jablek)
Slaninu a cibuli si nakrájíme na kostičky a na troše oleje osmahneme v rendlíku nejprve slaninu a až se vypeče, přidáme cibuli a orestujeme. Poté přidáme kmínku (pozor vzplane) a po chvíli kysané zelí. Promícháme a ještě zalijeme jablečným moštem a necháme dusit do změknutí. Uvařené brambory šťoucháme s pažitkou a čerstvou majoránkou a po uvaření smícháme se zelnou směsí. Mícháme do vzniku lepenice. Dochutíme pepřem a solí.
Jablka nakrájíme na kostičky, na rozehřátou pánev nasypeme cukr, přidáme jablka a necháme společně propéct a karamelizovat. Přilijeme ořechovku (pozor vzplane), po chvíli také mošt a jablečný ocet.
Uzenou krkovici nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi s olejem.
Ohodnoťte tento recept: