Maso

Langoš s uzeným kuřecím stehnem, křenovou majonézou, nakládanou šalotkou a liškami

200 g lišek
500 g uzených kuřecích stehen
pepř
olej na restování

Rozvar s cibulí

200 ml vody
200 ml jablečného octu
lžíce hořčičného semínka
2 lžíce cukru
špetka soli
6 šalotek

Langoš

500 g hladké mouky
30 g droždí
2 lžičky cukru
1 lžička soli
300 ml mléka
olej na smažení

majonéza

400 g majonézy
1 čerstvý křen
sůl dle chuti

Do mísy nasypeme mouku, rozdrobíme droždí, přidáme sůl a cukr a zalijeme mlékem. Vařečkou vypracujeme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme skoro hodinu vykynout.

Šalotky si nakrájíme na čtvrtky a rozebereme. Suroviny na rozvar svaříme v hrnci a vložíme šalotku a necháme chvíli naložené.

Uzená kuřecí stehna si osmahneme na pánvi s olejem a lehce opepříme. Na stejné pánvi orestujeme lišky.

Na struhadle nastrouháme křen a smícháme s majonézou. Dle chuti dosolíme. Z těsta po vykynutí tvarujeme langoše a smažíme je na vrstvě oleje. Jednotlivé komponenty servírujeme na hotové langoše.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl