Dušené hovězí osobucco, silná šťáva z výpeku, karlovarský knedlík jinak a dušená zelenina

4 ks hovězího ossobuca
sůl
pepř
hladká mouka na obalení
rostlinný olej
200 g cibule
2 stroužky česneku
hrst nakrájeného pórku
1 feferonka
0,5 l piva
0,5 l hovězího vývaru
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
Knedlík
300 g bílého pečiva
3 vejce
sůl
pepř
1/2 muškátového oříšku
20 g plocholisté petržele
120 g mléka
olej či máslo na osmahnutí
Dušená zelenina
4 menší mrkve
4 růžičky květáku
4 listy kapusty
4 žampiony
100 g másla
sůl
Maso si nasekneme (skrz blánu) osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Opečeme v hrnci na oleji. Maso vyjmeme a do výpeku vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli, pórek, česnek a na větší kusy nakrájenou feferonku (tu můžeme po uvaření vyjmout). Přidáme koření a zalijeme pivem a hovězím vývarem. Vložíme ossobuco zpět a dusíme asi hodinu a půl.
Žloutky si oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky dáme do velké mísy, osolíme, opepříme, přistrouháme muškátový oříšek, nalijeme mléko a přidáme na kostky nakrájené pečivo a přisypeme petrželku. Promícháme. A nakonec jemně vmícháme sníh. Poté tvarujeme trojhránky a smažíme na másle nebo na oleji.
Mrkev a květák krátce blanšírujeme. Kapustu si nakrájíme na menší kusy a všechnu zeleninu krátce orestujeme na pánvi s máslem. Osolíme. Žampiony si nakrájíme na čtvrtky a těsně před koncem přidáme k restované zelenině.
Servírujeme jednotlivé komponenty na talíř.
Ohodnoťte tento recept: