Ryby a mořské plody

Candát s listy křupavého salátu s výhonky hrášku, hořčicový dresink, rozpuštěná klobása, křepelčí vejce a restované lišky

4 porce

500 g filetu z candáta
sůl
pepř
slunečnicový olej
250 g jedlých lišek
8 ks křepelčích vajec
150 g kořeněné paprikové klobásy

Dresink

3 lžíce plnotučné hořčice
šťáva z 1/2 citronu
3 lžíce medu
slunečnicový olej dle potřeby
1 lžíce nasekaného kopru

mix listů salátu
hráškové výhonky

Suroviny na dresink si dáme do mísy a vyšleháme v hladkou směs.

Křepelčí vejce si uvaříme natvrdo.

Filety candáta si osolíme a opepříme, lišky si nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji spolu s filety candáta (kůží dolů).

Klobásu si nakrájíme na kostičky a v rendlíku vypečeme, rozpustíme na škvarečky.

Mix listů salátu dáme do mísy, přelijeme dresinkem a promícháme.

Na talíř servírujeme salát s dresinkem, filet candáta, křepelčí vajíčko, restované lišky, zakápneme znovu dresinkem a dozdobíme rozpuštěnými klobásovými škvarečky a hráškovými výhonky.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl