Candát s listy křupavého salátu s výhonky hrášku, hořčicový dresink, rozpuštěná klobása, křepelčí vejce a restované lišky

4 porce
500 g filetu z candáta
sůl
pepř
slunečnicový olej
250 g jedlých lišek
8 ks křepelčích vajec
150 g kořeněné paprikové klobásy
Dresink
3 lžíce plnotučné hořčice
šťáva z 1/2 citronu
3 lžíce medu
slunečnicový olej dle potřeby
1 lžíce nasekaného koprumix listů salátu
hráškové výhonky
Suroviny na dresink si dáme do mísy a vyšleháme v hladkou směs.
Křepelčí vejce si uvaříme natvrdo.
Filety candáta si osolíme a opepříme, lišky si nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji spolu s filety candáta (kůží dolů).
Klobásu si nakrájíme na kostičky a v rendlíku vypečeme, rozpustíme na škvarečky.
Mix listů salátu dáme do mísy, přelijeme dresinkem a promícháme.
Na talíř servírujeme salát s dresinkem, filet candáta, křepelčí vajíčko, restované lišky, zakápneme znovu dresinkem a dozdobíme rozpuštěnými klobásovými škvarečky a hráškovými výhonky.
Ohodnoťte tento recept: